Domowa granola

 


Bez zbędnego cukru i oleju palmowego. Bezglutenowa z dużą ilością orzechów do dowolnej kombinacji i połączeń smakowych. 

Moja GRANOLA dziś z migdałami, orzechami pekan i siemieniem lnianym. Najbardziej smakuje mi z jogurtem i owocami (mrożonymi malinami lub truskawkami).

 

PRZEPIS:

1 szkl. płatków owsianych górskich

1/2 szkl. migdałów

1/2 szkl. orzechów pekan

1/4 szkl. siemienia lnianego

1/2 szkl. miodu

3 łyżki oleju

 (olej kokosowy, słonecznikowy, rzepakowy, z pestek winogron...)

Wszystkie składniki mieszam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Staram się rozłożyć granolę równomiernie płasko. Piekę w 180'C przez 15 - 20 minut co 5 minut mieszając do równomiernego zrumienienia.

Granola zaraz po wyjęciu z piekarnika jest "miękka" podczas stygnięcia robi się chrupiąca. 

SMACZNEGO !



Komentarze

Popularne posty